Prosjektet er støttet av:

Spilleregler og spillerom

January 7, 2019

Fredag 18. januar kl.18.00 - 19.00 inviterer vi til en samtale mellom Mikkel B. Tin, filosof og professor i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge og Edith Lundebrekke, kunsthåndverker og universitetslektor ved NTNU. Moderator er Siri Skjerve, kunsthåndverker og prosjektleder for HUNGER.

 

Et mønster representerer uendelige muligheter. I tradisjonskunsten finner vi ofte gjentatte grunnformer og mønstre, men hva er egentlig en tradisjon? Og hva skal til for at tradisjoner videreføres? Håndens skapende evne går som en rød tråd gjennom all kultur. Kroppen vår har iboende muligheter og begrensninger, og i kroppen bærer vi med oss en internalisert kunnskap som kommer til uttrykk i håndarbeidet. I denne samtalen møtes teori og praksis, teori om praksis og erfaringsbasert kunnskap om tradisjon, mønster og håndverk.

 

Edith Lundebrekke, HUNGER artist and assistant professor at NTNU, will meet Mikkel B. Tin, philosopher and professor at USN, for a conversation about the use of patterns in traditional art and how patterns represent endless possibilities to explore and develope. What makes a tradition, and how are these traditions continued in contemporary art? 

Please reload